Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σκορδαλιά

Βράζουμε την πατάτα είτε στην κατσαρόλα, είτε στον ατμό. Στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε. Βγάζουμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού, το μουσκεύουμε για 2 λεπτά σε κρύο νερό, σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τις φέτες. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε στο blender την πατάτα, το ψωμί και το σκόρδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα μας. Συνδυάζεται με Παντζάρια.



Υλικά

2 μέτριες πατάτες

4 φέτες μπαγιάτικο λευκό ψωμί

6 σκελίδες σκόρδο

60 ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend