Σερραϊκά μπισκότα “σουρωμένα”, τα καλύτερα

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

250 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι ρετσίνα 

1 ποτήρι  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ζεσταμένο 

1 ποτήρι ζάχαρη 

λίγο αλάτι 

1 φακελάκι Bak­ing Powder 

ξύσμα ενός λεμονιού ή ενός πορτοκαλιού 

λίγο σουσάμι 

Εκτέλεση

Tη συνταγή αυτή μου την έδωσε μία φίλη από τις Σέρρες σε ένα ταξίδι μου εκεί. Δοκίμασα τα συγκεκριμένα και πραγματικά για μένα δεν υπάρχουν ωραιότερα μπισκότα.

Στο αλεύρι της συνταγής ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και ένα φακελάκι Bak­ing Pow­der. Xτυπάμε στο μίξερ ένα ποτήρι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ένα ποτήρι ρετσίνα, ένα ποτήρι ζάχαρη, ξύσμα από ένα λεμόνι ή από ένα πορτοκάλι και λίγο σουσάμι.

Αφού ανακατευθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, όσο πάρει. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή. Τη βάζουμε μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε τουφίτσες σε ταψί αλειμμένο με πινέλο με ζεσταμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top