Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Sauce Bearnaise

Sauce Bearnaise της Πένυς Κατσόρχη ,


Περίμενα εναγωνίως την συγκεκριμένη συνταγή από την βαφτιστήρα μου ,Πενυ Κατσόρχη που ζεί στο Λουξεμβούργο ,γιατί ήθελα να σας την παρουσιάσω για τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας .Συγκεκριμένα για τις 25-12-2014 το μεσημέρι .

Αυτή η καταπληκτική συνταγή είναι ιδανική για να συνοδεύσει ψητό κόκκινο κρέας.

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το λευκό κρασί, το λευκό ξίδι, 2 κουταλιές σούπας εστραγκόν, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί το μίγμα κατά ένα τρίτο. Απομακρύνετε από τη φωτιά και περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει σχετικά.

Προσθέσετε τους κρόκους και ανακατέψτε κατά με τον αυγοδάρτη.

Βάλτε το μείγμα πάλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσει. Προσοχή στη θερμοκρασία, οι κρόκοι αυγών στους 70 βαθμούς γίνονται ομελέτα!

Μόλις το μείγμα δέσει, απομακρύνετε και πάλι από τη φωτιά και προσθέστε το ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  σε μικρά κομματάκια ένα ένα. Ανακατέψτε κατά με τον αυγοδάρτη. Προσθέστε το υπόλοιπο εστραγκόν και ενδεχομένως αλάτι και πιπέρι.

Μετά από πέντε με οκτώ λεπτά θα πρέπει να δέσει και να έχει υφή αφρώδη και ανάλαφρη. Αν είναι υπερβολικά πηχτή μπορείτε ανακατεύοντας να προσθέσετε λίγο νερό.

Μπορείτε να τη διατηρήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να θερμάνετε ελαφρά σε μπεν-μαρί για να σερβίρετε. Πριν σερβίρετε ανακατέψτε λίγο το μείγμα.

 

Θα εντυπωσιάσετε με αυτήν την συνταγή .Πρώτο πιάτο μία σαλάτα ή μία σούπα κολοκύθα ή ριζότο και δεύτερο πιάτο φιλέτο -δείτε συνταγή ψήσιμο κρεάτος ,με πατάτες στο φούρνο (από το βράδυ μουλιασμένες σε πορτοκάλι και λεμόνι -πριν το τραπέζι αλάτι ,πιπέρι και ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ,ονειρεμένες πατάτες ) και sauce bearnaise .Γλυκό προτείνω σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και κρέμα γάλακτος -από πάνω .Καλή επιτυχία κορίτσια και αγόρια του ARISTON ,

 

Με την αγάπη μου ,

 

από τον Χάρη που σας λατρέυει ,

 

www.aristonkitchen.gr 



Υλικά

(για 6 άτομα)

2 κρόκοι αυγών

5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί

2 κουταλιές σούπας λευκό ξίδι

3 κουταλιές σούπας εστραγκόν (ψιλοκομμένο αν θέλετε)

1 μικρό κρεμμύδι (ασκαλώνιο) κομμένο πολύ ψιλά

150 γραμμάρια ARISTON ,BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  σε κύβους

αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend