Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα του Chef

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ μέχρι να ασπρίσει. Αμέσως μετά το τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε κάθε τομάτα στα 8, σε σχήμα σφήνας. Πλένουμε το μαρούλι και κόβουμε τα φύλλα του σε μικρά κομμάτια με τα χέρια.
Χωρίζουμε το μαρούλι στα πιάτα, από πάνω στρώνουμε το κοτόπουλο, την τομάτα, το ζαμπόν, το τυρί και το αυγό και στο τέλος περιχύνουμε με sauce vinaigrette

Οδηγίες για τη sauce vinaigrette:
Βάζουμε όλα τα υλικό σε ένα δοχείο με βιδωτό καπάκι και χτυπάμε καλά. Αν θέλουμε να γίνει πιο κρεμώδης, χτυπάμε στο mixer. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη και την διατηρήσουμε στο ψυγείο, σε δοχείο με καπάκι.



Υλικά

350 γρ στήθος κοτόπουλο φιλέτο
3 μέτριες τομάτες
1 μεγάλο μαρούλι
200 γρ ζαμπόν μπούτι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ γραβέρα ή έμμενταλ κομμένο σε λεπτές φέτες
3 βρασμένα σφιχτά αυγά κομμένα σε τέταρτα

Υλικά για τη sauce vinaigrette:
125 ml ελαιόλαδο
60 ml άσπρο ξύδι από κρασί
2 κουταλάκια μουστάρδα με μπαχαρικά
1/4 κουταλάκι τριμμένο πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend