Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα Παντζάρια Ωμά και ξυνόμηλα

Της Ελίνας Γεωργίου
 
Kαταπληκτική πικάντικη σαλάτα με λίγο σκόρδο.
 
Τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα παντζάρια ,την σκελίδα σκόρδο και τα βάζουμε σε μπώλ .Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μιά κουταλιά balcamico και τα τρίβουμε λίγο με το χέρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στο μπώλ να μαριναριστούν για λίγη ώρα .
Βράζουμε νερό με αλάτι ,ρίχνουμε το κούς-κούς και το βράζουμε 4-5 λεπτά ,απομακρύνουμε από την φωτιά ,περιμένουμε 3 λεπτά και σουρώνουμε για να απομακρύνουμε τα νερά .
Βάζουμε σε μπώλ το κούς -κούς ,το ΄σελινο κομμένο κομματάκια ,το ξυνόμηλο κομμένο κυβάκια ,το σκόρδο ψιλοκομμένο και τέλος τα τριμμένα παντζάρια χωρίς τα νερά τους .Ανακατεύουμε απαλά και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα καρύδια .Σε ένα βαζάκι χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και αφού γαρνίρουμε με τα φετάκια ντομάτας ,περιχύνουμε με την σάλτσα .Καλό είναι πριν να ρίξουμε την σάλτσα να έχουμε βάλει την σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά .


Υλικά

3 μέτρια παντζάρια
1 ξυνόμηλο
2 κλωνάρια σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλυτζάνι κους -κούς μέτριο
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
φετάκια ντομάτας για γαρνίρισμα
 
Υλικά για την σάλτσα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές balcamico
3 κουταλιές μαγιονέζα
Λίγο αλατοπίπερο


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend