Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα Παντζάρι, Αγγούρι και Μέντα

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, βγάζουμε τα σπόρια και ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε στο σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Το αφήνουμε για 15 λεπτά. Στο μεταξύ αφού έχουμε βράσει τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε στον χοντρό τρίφτη.

Ψιλόκοβουμε τα κρεμμύδια.

Ξεπλένουμε το αγγούρι με κρύο νερό και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.



Υλικά

1 μεγάλο αγγούρι

1 κουταλάκι χοντρό αλάτι

4 μέτρια φρέσκα παντζάρια

1 μέτριο κρεμμύδι

2 κουταλιές φύλλα μέντας φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμόνι

1 κουταλάκι ζάχαρη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend