Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα Nicoise

Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φετούλες. Κόβουμε τις τομάτες σε σφήνες και βγάζουμε τα σπόρια. Ψιλοκόβουμε το σέλινο.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά. Στραγγίζουμε. Μετά τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε ξανά.

Βάζουμε στην πιατέλα τα υλικά μας με την εξής σειρά: κρεμμύδι, τομάτα, σέλινο, αυγό, φασολάκια, φιλέτα αντζούγιας και τόννο. Γαρνίρουμε με τις ελιές, την κάπαρη και τον βασιλικό.

Περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα το dressing με λεμόνι & σκόρδο.



Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι

4 μέτρια τοματάκια Λαγκαδά

3 κλαράκια σέλινο

3 σφιχτά βρασμένα αυγά

200 γρ πράσινα φασολάκια

12 ολόκληρα φιλέτα αντζούγιας, στραγγισμένα, κομμένα κατά μήκος στα δύο

425 τόννος κονσέρβα λαδιού, στραγγισμένος και τριμμένος

100 γρ ελιές μικρές μαύρες

2 κουταλιές κάπαρη

2 κουταλιές φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες

Dressing με Λεμόνι & Σκόρδο.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend