Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Σπανάκι, Bacon και Crouton

Κόβουμε τη γαλλική μπακέτα κατά μήκος στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές φετούλες. Ανακατεύουμε τα 60 ml ελαιόλαδο με τη μία σκελίδα σκόρδο. Τοποθετούμε τις φετούλες σε μονή σειρά σε ένα ρηχό ταψί και τις περνάμε με το μίγμα του ελαιόλαδου με το σκόρδο. Το φρυγανίζουμε σε μέτριο φούρνο για 8 λεπτά ή μέχρι τα croutons μας να ροδίσουν.

Βγάζουμε την κρούστα από το bacon και κόβουμε τις λωρίδες σε τέταρτα. Το μαγειρεύουμε σε τηγάνι που έχουμε αλείψει με ΑΡΙΣΤΟΝ μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσει το θρυμματίζουμε.

Ανακατεύουμε τον κρόκο μαζί με την μουστάρδα, το Tabasco, το ξύδι, το λεμόνι, την κρέμα και το υπόλοιπο σκόρδο. Αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε σιγά σιγά το extra παρθένο ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα φύλλα απο το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το dressing. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Προσθέτουμε τα αυγά, τα croutons και το bakon στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρα.

 

Σημ.: Αντί για bacon μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε prosciutto.



Υλικά

1 γαλλική μπαγκέτα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

60 ml ελαιόλαδο

10 πολύ λεπτές φέτες bacon

1/2 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ

1 κρόκος αυγού

2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon

1/4 κουταλάκι Tabasco

1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί

2 κουταλάκια χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια κρέμα γάλακτος

1extra σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

125 ml extra παρθένο ελαιόλαδο

400 γρ μίκρα φύλλα σπανάκι

5 σφιχτά βρασμένα αυγά



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend