Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Σολoμό και Beluga Caviar

Ένα πολυτελές πιάτο για πολύ ειδικές περιστάσεις. Η συνταγή μπορεί να γινεί πιο προσιτή αν βάλουμε μπρικ (red caviar) αντί για το συγγενές χαβιάρι beluga (αυγά οξύρρυγχου – μαύρο χαβιάρι). Αν ξεπερνάς τα όρια, αντικατέστησε το beluga caviar με red caviar και συνοδεύστε το με σαμπάνια - Γαλλική, φυσικά!

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τρυφερές και στραγγίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή να τις κάνουμε στον ατμό.
Τις κόβουμε στην μέση και τις τοποθετούμε με την λεία πλευρά πάνω σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ και τις αλοίφουμε με το υπόλοιπο.
Τις ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να σκουρύνουν γυρίζοντας τες.
Βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να γίνουν τρυφερά και στραγγίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή να τα κάνουμε στον ατμό. Κόβουμε ακριβώς στην μέση.
Κόβουμε τις φέτες σολομού σε λωρίδες.
Τοποθετούμε τον πουρέ αβοκάντο στα πιάτα και από πάνω με την εξής σειρά βάζουμε τις πατάτες, τα άγρια ραδίκια, τα σπαράγγια, το σολομό και τελευταίο το χαβιάρι.

Για να φτιάξουμε τον πουρέ, χωρίζουμε το αβοκάντο στην μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά



Υλικά

1/2 κιλό πατάτες μακρόστενες
1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ
500 γρ. φρέσκα σπαράγγια κομμένα στα δύο
400 γρ. καπνιστό σολομό κόμμενο σε λεπτές φέτες
100 γρ. άγρια ραδίκια
25 γρ. red ή black caviar

 

Υλικά για τον πουρέ αβοκάντο:
1 μίκρο αβοκάντο
1/4 φλιτζάνι sour cream
1 κουτάλι ψιλοκομμένος άνηθος
2 κουταλιές χυμό γλυκολέμονου (lime)



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend