Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με πάπια, θυμάρι και μέλι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 oC. Αλατοπιπερώστε τα στήθη της πάπιας. Ζεστάνετε το φιστικέλαιο και μόλις αρχίσει να καπνίζει, βάλτε την πάπια να ροδίσει, σε δυνατή φωτιά (με την πέτσα κάτω), μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας.Βάλτε την στο φούρνο και ψήστε την για 7 – 10 λεπτά (χωρίς να τη γυρίσετε απ’ την άλλη πλευρά). Στη συνέχεια, βγάλτε την απ’ το φούρνο και διατηρήστε την ζεστή.Πετάξτε το λίπος απ’ το σκεύος και ρίξτε μέσα το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε το θυμάρι και το μέλι. Προσθέστε τα στήθη της πάπιας (με την πέτσα πάνω) και αφήστε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.Ανακατώστε το χυμό λεμονιού, το λάδι καρυδιού, το ζωμό της πάπιας, αλάτι και πιπέρι. Ραντίστε τη ρόκα και το λάδι με λίγο ντρέσιγκ. Μοιράστε τη ρόκα στα πιάτα και γαρνίρετε με τις ντομάτες. Κόψτε την πάπια σε κομμάτια και μοιράστε την στα πιάτα, πάνω στη ρόκα. Ραντίστε με το υπόλοιπο ντρέσιγκ, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.



Υλικά

3 στήθη πάπιας με την πέτσα
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά φιστικέλαιο
2 κουταλάκια βούτυρο
1 κλωνάρι θυμάρι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
2 κουταλιές λάδι καρυδιού
αλάτι και σπασμένοι κόκκοι μαυροπίπερου
200 γρ. ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα
1 ρόδι καθαρισμένο (προαιρετικά)
6 μεγάλες ντοματούλες Σαντορίνης
φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend