Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Καρπούζι, Φουντούκια με Vinaigrette από Σμέουρα

Καβουρδίζουμε τα φουντούκια σε ένα στεγνό ρηχό ταψί σε μέτριο φούρνο για 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις τα βγάλουμε τα τυλίγουμε σε μία πετσέτα και τα τρίβουμε μέχρι να ασπρίσουν και τα χοντροκόβουμε.Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2 εκατοστών.Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι, με τα μαρούλια και τα σμέουρα. Περιχύνουμε με την vinaigrette και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια. Για την vinaigrette:Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουνε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Περιχύνουμε την vinaigrette μέσα από ένα σουρωτήρι.



Υλικά

1/3 φλιτζανιού ωμά φουντούκια
1/2 μέτριο καρπούζι χωρίς τους σπόρους
150 γρ μαρούλι
300 γρ σαλάτα
150 γρ φρέσκα σμέουρα

Υλικά για την vinaigrette από σμέουρα:
150 γρ σμέουρα
2/3 φλιτζανιού φυστικέλαιο
1/4 φλιτζανιού ξύδι από σμέουρα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend