Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Καραμελωμένο Κοτόπουλο και Noodles

Βάζουμε την σκούρα ζάχαρη, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, την fish sauce και το sambal oelek σε ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε για 3 λεπτά ή μέχρι το μίγμα μας να καραμελώσει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά και να να καραμελώσει απ'έξω, γύριζοντας κάθε λίγο για να κάνει κρούστα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες μήκους περίπου 5 εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε με το καρότο και την πιπερίτσα. Βράζουμε το καρότο και την πιπερίτσα ξεχωριστά για να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα noodles σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα σκεπάζουμε με βραστό νερό για 5 λεπτά και στραγγίζουμε.

Βάζουμε το κοτόπουλο, τα noodles, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπερίτσα και περιχύνουμε με indonesian dressing.



Υλικά

1/4 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλιά fish sauce

2 κουταλάκια sambal oelek (**)

750 γρ φιλέτο κότοπουλο

6 κρεμμυδάκια

1 μεγάλο καρότο

2 καυτερή πιπερίτσα

420 γρ noodles με αυγό

Indonesian Dressing

 

 

(**) Sambal Oelek: Καρύκευμα από ποικιλία πιπεριών, το οποίο χρησιμοποιείται στην Μαλαισία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και την Σρι Λάνκα. Μπορούμε να το βρούμε σε delicatessen, στο τμήμα gourmet των super markets ή σε μαγαζιά με εξωτικά προϊόντα.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend