Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα με Φασολάκι, Πατάτες και Σάλτσα Μουστάρδας

Βράζουμε τα φασολάκια και τις πατάτες χωριστά και κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε τις ελιές στη μέση, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδελές. Στραγγίζουμε τον τόννο από το χυμό του. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός απο το αυγό, και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νέρο & το corn flour και το αφήνουμε στη φωτιά να δέσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το βάζουμε στο mixer μαζί με την μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Το χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε πάλι λίγο. Περιχύνουμε τη σαλάτα και γαρνίρουμε με τα αυγά κομμένα σε τέταρτα και τις αντζούγιες προαιρετικά.



Υλικά

400 γρ πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

1κονσέρβα τόννο

2 μέτριες πατάτες

2 μέτρια κρεμμύδια

2 πιπεριές Φλωρίνης

10 ελίες πράσινες με πιπεριά

2 βραστά αυγά

2-3 κουταλιές άνηθο

Αντζούγιες προαιρετικά

 

Υλικά για την σάλτσα:

3/4 φλιτζανιού λάδι

1 κουταλιά μουστάρδα

4 κουταλιές ξύδι

1 κοφτή κουταλιά corn flour

1/2 φλιτζάνι νερό

Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend