Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαλάτα Iskenter Kebab

Βάζουμε το φιλέτο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και 2 κουταλιές από το λάδι σε ένα μπόλ. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμα καλύτερα αποβραδίς.

Κόβουμε τη φραντζόλα pide σε κύβους (περίπου 2 δάκτυλα), τους βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψηνούμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ μαγειρεύουμε το φιλέτο στο φούρνο σε ταψί που έχουμε αλείψει με ΑΡΙΣΤΟΝ, μέχρι να ροδίσει, ή όπως το επιθυμούμε. Μόλις το βγάλουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Κόβουμε το αγγούρι και τις τομάτες σε μικρά κομμάτια.΄

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το φιλέτο, το ψωμί, αγγούρι, τομάτα μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Περίχυνουμε με sauce γιαουρτιού.



Υλικά

750 γρ φιλέτο από αρνί

1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ

1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 φρατζόλα pide (παραδοσιακό τούρκικο ψωμί)

2 αγγούρια

2 μέτριες τομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 Thai Chilli, ψιλοκομμένες χώρις τα σπόρια

1/3 φλιτζανιού πλατύφυλλος φρέσκος μαϊντανός

1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκιας μέντας

Sauce γιαούρτι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend