Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ρολλό Κιμά με Λαχανικά σε Κληματόφυλλα

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, ωμά. Ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ, τα ρίχνουμε μέσα εκτός από την ψιλοκομμένη τομάτα και τα σοτάρουμε 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την τομάτα και τη ρίγανη, αλάτι, πίπερι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα μίσα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε τα άλλα μισά στην κατσαρόλα μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το ρύζι, το αυγό και τα λαχανικά της κατσαρόλας. Περνάμε μια φόρμα με τρύπα στη μεση με ΑΡΙΣΤΟΝ καλα και στρώνουμε με ζεματισμένα φύλλα αμπελιού. Κλεινούμε με τα φύλλα που περισσεύουν και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλα. Ραντίζουμε από πάνω με λίγο ΑΡΙΣΤΟν και λίγο νερό. Σκεπάζουμε την φόρμα με χαρτί bake και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε για 5' λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γεμίζουμε το άνοιγμα στη μέση με τα υπόλοιπα λαχανικά και σερβίρουμε.



Υλικά

2 καρόττα

2-3 στελέχη από celery ή ένα finoccio

2 κρεμμύδια

2 μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

1 πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κουτί ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ

1 κουταλάκι ρίγανη

3 κουταλιες ΑΡΙΣΤΟΝ

600 γρ κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι φρυγανια

2-3 κουταλιές μαϊντανό

2 κουταλιές ρύζι γλασσέ

1 αυγό

Κληματόφυλλα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend