Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ριζόττο της Ηρας Κουτούδη

Αυτήν την υπέροχη συνταγή είχα φάει πριν 21 χρόνια στο σπίτι της φίλης μας Ήρας Κουτούδη .

Βάζουμε 2 κ.σ ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην κατσαρόλα και καίμε το ρύζι για 2 λεπτά .Ρίχνουμε τριμμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με 1/2 ποτήρι λευκό κρασί .

Εχουμε ετοιμάσει τον βραστό ζωμό -1 Lt νερό και 3 κύβους ζωμού κότας .Πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό στο rizotto ,έχουμε κόψει τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα έχουμε σωτάρει με 1 κ.σ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και λίγο άσπρο κρασί .Τα μανιτάρια να έχουν μαλακώσει τόσο ώστε να τρώγονται .

Προσθέτουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα λίγο λίγο με κουτάλα ,όσο πάρει .Πριν εξαντλήσουμε το ζουμί ,προσθέτουμε τα ψημμένα μανιτάρια και το Pecorino Romano ή την Parmeziano Reggiano και σβήνουμε την φωτιά .

Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε στο rizotto 1/2 μπουκαλάκι OLIO DI TARTUFO .

Έχουμε ψιλοκόψει τον μαιντανό -πολύ ψιλό και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε μία τούφα μαιντανό .

Καλή απόλαυση  ! 



Υλικά

Ρύζι για ριζόττο -arborio αν βρείτε 

2 κ.σ. ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

1/2 κρεμμύδι τριμμένο 

1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί 

1 πακέτο μανιτάρια  όχι στρογγυλά 

1κ .σ  ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για σωτάρισμα μανιταριών 

1 lt νερό ζεστό με 3 κύβους ζωμού κότας

6 κ.σ Pecorino Romano ή Parmezziano Reggiano 

1/2 μπουκαλάκι OLIO DI TARTUFO 

1 ματσάκι μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend