Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ριζότο με χοιρινό και μανιτάρια

Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι. Έπειτα από 2 λεπτά ρίξτε το ζεστό ζωμό (λίγο λίγο) κι αφήστε το ρύζι να βράσει, μέχρι να μαλακώσει (περίπου 20 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας, το κρασί, τα μανιτάρια, την κρέμα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και την πιπεριά. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά.  

Συμβουλή : Σερβίρετέ το με λεμόνι, καβουρντισμένο κουκουνάρι, ψημένο προσούτο και παρμεζάνα



Υλικά

250 γρ. χοιρινό, κομμένο σε κομματάκια και σοταρισμένο
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
5 φλιτζάνια ζωμός κότας, με λίγο αλάτι
50 γρ. ΑΡΙΣΤΟΝ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 ½ φλιτζάνι ρύζι Αρμπόριο
½ φλυτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
12 κλωναράκια φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¼ φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend