Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ριζότο με Porcini και Λουκάνικα του Vincezo Zanni

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. φυτικά έλαια ARISTON και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λουκάνικο, τα μανιτάρια, όλα ψιλοκομμένα. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας (περίπου 18 λεπτά). Σβήνουμε την φωτιά (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι). Προσθέτουμε το υπόλοιπο ARISTON (φυτικά έλαια) και τo pecorino romano ανακατεύοντας συνέχεια.

Σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό.



Υλικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

  • 350 γρ. ρύζι arborio ή carnaroli
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 120 γρ. φυτικά έλαια ARISTON
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 300 γρ. λουκάνικο (χωρίς πολλά μυρωδικά)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 200 gr Pecorino Romano Auricchio -ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ -ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
  • μαϊντανό


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend