Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ρατατουίγ με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Ζεστάνετε το ΑΡΙΣΤΟΝ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι, τα κρεμμύδια, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και το μάραθο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατώνοντας συχνά.Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά, τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, ανακατώνοντας συχνά.



Υλικά

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
1 βολβός μάραθου, κομμένος σε κύβους 1 εκ.
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
6 ντομάτες ρόμα, ψιλοκομμένες
χυμός ενός λεμονιού
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
μαυροπίπερο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend