Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψωμάκια με παρμεζάνα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Το βάζουμε το μίγμα στο μπολ του μίξερ. Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και βάζουμε το χλιαρό νερό, το ΑΡΙΣΤΟΝ λιωμένο και 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά.
Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρά για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε 35 λεπτά να ανέβει. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια το πατάμε να ανοίξει. Πασπαλίζουμε πάνω 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα. Το πλάθουμε μέχρι να απορροφήσει το τυρί. Χωρίζουμε την μπάλα σε 10 μέρη. Κάθε μέρος το ανοίγουμε σε κύλινδρο και κόβουμε στα 3.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό χτυπημένο και βουτάμε μέσα το ψωμάκι. Τα τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν μέσα στο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή τυρί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.



Υλικά

1 αυγό
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 1/5 χαρτάκι μαγιά
100 γρ λιωμένο ΑΡΙΣΤΟΝ
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 1/2 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πιπέρι
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend