Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι και σκόρδο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C. Βάλτε το μισό σκόρδο και τις μισές φέτες λεμονιού σ’ ένα ταψί. Χτυπήστε με γουδοχέρι το κάρδαμο, το κύμινο και τα γαρίφαλα και ρίξτε το μείγμα στο ταψί. Βάλτε το υπόλοιπο λεμόνι και το υπόλοιπο σκόρδο στο εσωτερικό του κοτόπουλου. Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί, με το στήθος κάτω, αλείψτε το με ΑΡΙΣΤΟΝ και αλατοπιπερώστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές ζωμό, σκεπάστε το με χαρτί bake και ψήστε το για 1 ώρα. Στη συνέχεια, γυρίστε το από την άλλη πλευρά και ψήστε το για άλλη 1 ώρα. Τρυπήστε το με ένα πιρούνι για να δείτε αν ψήθηκε.Βγάλτε το κοτόπουλο απ’ το ταψί και στραγγίστε το ζωμό σε ένα μπολ. Ξαναβάλτε το στο ταψί και προσθέστε στο μπολ με το ζωμό το αλεύρι κι αφήστε το να διαλυθεί, ανακατώνοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό κι αφήστε τον για 2 λεπτά, ανακατώνοντας. Σερβίρετε το κοτόπουλο, περιχύνοντάς το με το ζωμό.



Υλικά

1 σκόρδο, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σπόροι κάρδαμου
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
4 γαρίφαλα
1,25 κιλά κοτόπουλο, χωρίς τα εντόσθια,
καθαρισμένο και πλυμένο
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
αλάτι και μαυροπίπερο
200 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά αλεύρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend