Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψαρόσουπα Georgette

Βάζουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και 2 κουταλιές λάδι. Τα αφήνουμε να μισοβράσουν και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ζουμί από τα λαχανικά σε χαμηλή κατσαρόλα για να βράσουμε το ψάρι. Έχουμε πλύνει και αλατίσει ελαφρά το ψάρι μας πριν το βάλουμε στο ζουμί των λαχανικών να μισοβράσει και αυτό. Μόλις μισοβράσει ξαναβάζουμε μέσα τα λαχανικά. Στίβουμε 1-2 λεμόνια ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού και τα αναμιγνύουμε με ένα κουταλάκι αλεύρι και ρίχνουμε και λίγο ζουμί από τα λαχανικά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει. Αφού πάρει 2-3 βράσεις βγάζουμε τα χορταρικά και το ψάρι και σουρώνουμε το ζουμί. Από τα χορταρικά κρατάμε τα πιο πολλά και μερικά τα περνάμε από την μηχανή των χορταρικών ρίχνοντας τους ζουμί από το ψάρι. Προσθέτουμε τα λιωμένα χορταρικά στη σούπα και ανακατεύουμε. Τη ζεσταίνουμε πριν την φάμε. Αυτή η σούπα απαιτεί τη διαρκή προσοχή μας. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά μας δεν παίρνουν την μυρωδιά του ψαριού.



Υλικά

5 καρότα
2 κολοκυθάκια
4 πατάτες
1 κλωναράκι σέληνο
1-2 κρεμμύδια μέτρια
2 κουταλίες ελαιόλαδο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend