Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψαροκεφτέδες

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ψάρι μαζί με το καρότο και το κλωνάρι σέλινο. Το σκεπάζουμε με νερό, βάζουμε λίγο αλάτι και βράζουμε για 10-12 λεπτά. Πετάμε το κλωνάρι και κρατάμε το καρότο και το ψάρι.

 

Σωτάρουμε στο ARISTON  το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και τον άνηθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε τις πατάτες αφού πρώτα τις βράσουμε , προσθέτουμε το καρότο ψιλοκομμένο και το ψάρι σε κομμάτια. Βάζουμε το μίγμα με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα καλά και αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

 

Παιρνουμε με το κουτάλι από το μίγμα και βάζουμε από ένα κύβο κασέρι. Το βουτάμε πρώτα στα αυγά που έχουμε ανακατέψει με μία κουταλιά νερό και έπειτα από το μίγμα  φρυγανιάς με αλεύρι.

 

Βάζουμε στο τηγάνι το ARISTON και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

 

Τα σερβίρουμε με βραστές πατάτες που περιχύνουμε με verde dresssing και κρεμμύδια σε ροδέλες.



Υλικά

500 γρ ψάρι σε φέτα (πέρκα, σολωμός, μπακαλιάρος, πανγκάσιος)

2 πατάτες μεγάλες

3 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο

3 κουταλίες ψιλοκομμένο άνηθο

1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο

Αλάτι, πιπέρι

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλινο

150 γρ κασέρι σε κύβους

2 κουταλιές ARISTON  

 

Για το πανάρισμα:

2 αυγά

1 κουταλιά νερό

1 φλιτζάνι φρυγανιά

2 κουταλιές αλεύρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend