Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψάρι ρίνα στο φούρνο με φουντούκια

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Στύψτε 1 πορτοκάλι και ψιλοκόψτε τη φλούδα του. Ξεφλουδίστε και το δεύτερο πορτοκάλι, αφαιρέστε τις εσωτερικές μεμβράνες και κόψτε τη σάρκα του σε κομματάκια. Βάλτε το μάραθο και τα κομματάκια πορτοκαλιού σ’ ένα ρηχό πυρέξ, αλειμμένο με λίγο λάδι, και τοποθετήστε από πάνω το ψάρι. Περιχύστε το με το χυμό και αλατοπιπερώστε το. Ανακατώστε το τσάιβς με την πορτοκαλόφλουδα, τα φουντούκια, την ψίχα του ψωμιού και το λάδι. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο ψάρι και ψήστε το για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.



Υλικά

2 μικρά πορτοκάλια
1 μικρός βολβός μάραθου, κ
ομμένος σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο και επιπλέον για άλειμμα
4 κομμάτια φιλέτα ψαριού ρίνα,
περίπου 150 γρ. το καθένα
αλάτι και μαυροπίπερο
2 κουταλιές φρέσκο τσάιβς
50 γρ. φουντούκια, ξεφλουδισμένα
και κομμένα σε κομματάκια
50 γρ. ψίχα φρέσκου μαύρου ψωμιού



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend