Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψάρι Ψημένο σε Αλάτι

Καθαρίζουμε τα ψάρια τραβώντας προσεκτικά τα βράγχια, ώστε να βγούν μαζί με τα εντόσθια, ενώ δεν πειράζουμε καθόλου τα λέπια.

Τα πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και βάζουμε στα βράγχια ή όπου αλλού έχουμε τρυπήσει για να μην ποτίσει το ψάρι με πολύ αλάτι.

Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλάτι. Χτυπάτε τα ασπράδια με πηρούνι και τα ρίχνουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη μισή ποσότητα του αλατιού. Από πάνω τοποθετείτε τα ψάρια. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλάτι πάνω από τα ψάρια και φροντίζετε να σκεπαστούν καλά τα ψάρια. Βρέχουμε που και που τα χέρια μας με νερό.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψάρια στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε τα ψάρια μαζί με την κρούστα τους σε πιατέλα. Σπάμε με σφυράκι την κρούστα και όπως την αφαιρούμε βγαίνουν μαζί και τα λέπια των ψαριών.



Υλικά

4 ψάρια των 500 γρ περίπου το καθένα

2 ματσάκια μαϊντανό

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 κιλά χοντρό αλάτι

3-4 ασπράδια αυγών

Χυμό από 2 λεμόνια



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend