Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψάρι Φέτα στο Χαρτί

Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Τα ψάρια τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθέτουμε στη μαρινάδα για 1 ώρα στο ψυγείο γυρίζοντας τις φέτες που και που.Παίρνουμε χαρτί ψησίματος και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε ανά δύο. Προαιρετικά βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε τα ψάρια στο χαρτί. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι στην μαρινάδα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε αυτό το μίγμα πάνω στα ψάρια πριν τα κλείσουμε στο χαρτί. Κλείνουμε το χορτό και τα βάζουμε στο πυρέξ με το κλείσιμο προς τα πάνω.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 30-40 λεπτά. Αν έχουμε γλώσσα, ψήνουμε για λιγότερη ώρα.
Ανοίγουμε τα χαρτάκια, βάζουμε το ψάρι πάνω από την σάλτσα και γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.
Σε περίπτωση που έχουμε σολωμό, αντί για μαϊντανό βάζουμε άνηθο.



Υλικά

1/2 φλιτζάνι λάδι
6 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
2 ωμά κολοκυθάκια τριμμένα
Φετάκια λεμονιού για γαρνίρισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend