Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ψάρι αλά πουτανέσκα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το εστραγκόν και τον πελτέ ντομάτας κι αφήστε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε το κρασί, τις ντομάτες, τις αντσούγιες και τις ελιές. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει, μέχρι ν’ ανοίξουν οι ντομάτες. Κόψτε 4 τετράγωνα κομμάτια 30 εκ., αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο κέντρο τους από ένα φιλέτο.Μοιράστε τη σάλτσα πάνω στα φιλέτα και τυλίξτε τα με το αλουμινόχαρτο.Ψήστε τα (στους 180ο C) για 25 λεπτά.



Υλικά

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κομματάκια
2 κουταλάκια σκόρδο, πολτοποιημένο
2 κουταλάκια ξερό εστραγκόν
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
125 ml λευκό κρασί
400 γρ. ντομάτες, (ολόκληρες, ξεφλουδισμένες)
4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
125 γρ. ελιές, χωρίς τα κουκούτσια
4 φιλέτα άσπρου ψαριού (περίπου 200 γρ. το καθένα)



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend