Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πουγκιά με Γαρίδες

Βράζουμε νερό με αλάτι και όταν βράσει, βάζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 3 λεπτά. Εάν είναι κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν στην συσκευασία τους και τις σουρώνουμε χωρίς να τις ξεπλύνουμε. Εάν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το ARISTON και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε λίγο. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το tabasco. Ρίχνουμε μέσα το τυρί σε κομματάκια και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει τελείως.

Παίρνουμε ένα φύλο κρούστας, το αλοίφουμε με λίγο ARISTON, το διπλώνουμε στη μέση και μετά ξαναδιπλώνουμε. Κάθε φύλλο βγάζει 4 κομμάτια για τα πουγκιά.

Βάζουμε από λίγη γέμιση στο κέντρο του κάθε κομματιού, σηκώνουμε τις άκρες και τις υγραίνουμε με λίγο νερό για να μήν ανοίξουν.

Αλείφουμε μία λαμαρίνα με ARISTON , αραδιάζουμε τα πουγκιά, περιχύνουμε με ένα κουταλάκι λιωμένο ARISTON το καθένα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.



Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1/2 κιλό γαρίδες χωρίς κεφάλια

250 γρ ανθότυρο ή μανούρι

2 κουταλιές ARISTON

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο

3-4 κουταλιές μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Μερικές σταγόνες tabasco

Λίγο λιωμένο ARISTON ,για να περιχύσουμε πάνω από το

κάθε πουγκί .



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend