Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πουρές Πατάτας

του κορυφαίου Έλληνα ΣΕΦ Νίκου Τσελεμεντέ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες , τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε νερό με μια κουταλιά αλάτι . Αφού βράζουν κρατάμε 2 φλυτζάνια απο το ζουμί τους το οποίο θα προσθέσουμε στον πουρέ ύστερα μαζί με το γάλα. Στραγγίζουμε και πατάμε τις πατάτες αμέσως . Βάζουμε τις περασμένες πατάτες σε κατσαρόλα προσθέτουμε χλιαρό το μισό γάλα και τα δύο φλυτζάνια ζωμού πατάτας , το ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ , το αλάτι , το μοσχοκάρυδο , και τα δουλεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα . Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα , χλιαρό επίσης και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά .



Υλικά

1 ποτήρι Γάλα
1 1/2 κιλό πατάτες
3 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend