Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Pizza Napolitana

από τον Giovanni Mercuri

H συνταγή είναι η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, συνοδευόμενη από μία πράσινη σαλάτα, αποτελεί ένα υπέροχο γεύμα

 

Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε το γάλα και το ΑΡΙΣΤΟΝ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Όταν το μίγμα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τη μαγιά, αφού προηγουμένως τη διαλύσουμε σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το μίγμα μας στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε όσπου η ζύμη μας να γίνει λεία και ανα αποκτήσει ελαστικότητα. Προσθέτουμε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μας λίγο πιο σφικτή.

Αλείφουμε με ΑΡΙΣΤΟΝ ένα ταψί για πίτσα και πατάμε τη ζύμη μέσα με τα δάκτυλα. Στρώνουμε καλά.

Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους και τις κόβουμε σε φετάκια. Τις σωτάρουμε ελάχιστα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τις κρυώνουμε. Στρώνουμε την πίτσα με τις τομάτες και βάζουμε ενδιάμεσα τις φέτες τυριού. Γαρνίρουμε με φετάκια αντζούγιας και ελιές κομμένες σε ροδέλες. Αφήνουμε την πιτσα σε χλιαρό μέρος για 20 λεπτά. Την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε την πίτσα πάντα ζεστή.



Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
2 γεμάτες κουταλιές γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο
1 γεμάτη κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κομματάκι μαγιά μπύρας μέγεθος μικρού καρυδιού
2 κουταλιές χλιαρό νερό
250 γρ προβολόνε ή γραβιέρα
1/2 κιλό τομάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Φιλετάκια αντζούγιας
Ρίγανη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend