Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πίττα με σπανάκι -σέσκουλα και μυρωδικά μυρώνια ,καυκαλίθρες ,παπαρούνες

της Chef Ρένιας Σίμωση ,εκπομπή ΕΛΕΝΗ , Ελένη Μενεγάκη *Πέμπτη 18/2/2016 Για να φτιάξουμε τη ζύμη, σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, περιχύνουμε με λιωμένο 150γρ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ, αναμιγνύουμε και μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες. Αφήνουμε στην άκρη. Κατ’ αρχήν πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα ζουμιά του και ίσα ίσα να μαραθεί να κρατάει το σχήμα του . Το ίδιο κάνουμε και για τα σέσκουλα. Βάζουμε και τα δύο σε ένα στραγγιστήρι να φύγουν όσο πιο πολλά νερά γίνεται για να γίνει η πίτα μας αφράτη και στητή. Συγχρόνως, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα πράσα, μάραθο, τσουκνίδα, κουκαλίθρες και μυρώνια και τα σωτάρουμε με 80γρ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και 20γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Πρώτα τα κρεμμυδάκια μετά τα πράσσα και μετά τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά. Δε τα αφήνουμε πολλή ώρα να μαλακώσουν πρέπει να κρατάνε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Ανακατεύουμε και το σπανάκι με τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τα αυγά. Ανοίγετε 2 φύλλα ζύμης και τοποθετείτε το ένα στην κάτω μεριά ενός ταψιού που έχετε αλείψει λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ . Τρυπήστε το με ένα πιρούνι. Ρίξτε και την τριμμένη φρυγανιά, πάνω από το κάτω φύλλο. Απλώστε το μείγμα και σκεπάστε τα χορταρικά. Τρυπήστε και αυτό με ένα πιρούνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’, στους 180 βαθμούς έχοντας το ταψί κάτω από τη μέση του φούρνου.



Υλικά

Για τη ζύμη 400γρ.-450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

1 κεσεδάκι γιαούρτι 200γρ.

Αλάτι

Για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι φρέσκο,

1 ματσάκι σέσκουλα , 80γρ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ,20γρ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια , 3 πράσα ,1 ματσάκι μάραθο ,1 ματσάκι τσουκνίδα ,1 ματσάκι κουκαλίθρες, 1 ματσάκι μυρώνια, 2 αυγά 250γρ. φέτα ,

½ φλ. περίπου τριμμένη φρυγανιά,

Αλάτι.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend