Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πιροσκύ

Ετοιμάζετε την ζύμη τσουρεκιού και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιαστεί σε όγκο . Σοτάρετε τον κιμά και τα κρεμμυδάκια με ΑΡΙΣΤΟΝ. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι , λίγο πιπέρι και μερικές κουταλιές σούπας νερό. Αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί σκεπασμένο επί ½ ώρα . Τον βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε άνηθο ψιλοκομμένο , το αυγό χτυπημένο και τα βραστά αυγά. Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε φύλλο πάχους ενός περίπου εκατοστού και το κόβουμε με <<κουπ-πατ>> σε δίσκους διαμέτρου 8-10 εκατοστών . Βάζουμε στο κέντρο μισή έως μία κουταλιά από το μίγμα του κιμά . Υγραίνουμε το φύλλο γύρω – γύρω σηκώνουμε και ενώνουμε τις δύο πλευρές με τρόπο ώστε να κλείσει ή γέμιση μέσα και το πιροσκύ να πάρει το σχήμα αυγού. Αφήνουμε τα πιροσκύ επάνω σε πετσέτα σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιασθούν σχεδόν σε όγκο. Τα ρίχνουμε τμηματικά σε μπόλικο και καυτό λάδι και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά επί 3-4 λεπτά . Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τα βγάζουμε από το λάδι και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτες . Τα σερβίρουμε ζεστά. [ Προσθέτουμε στο μίγμα για πιροσκύ λίγο κάρυ ή πάπρικα με λίγη <<γούστερ-σώς>> για πιο πικάντικη γεύση ]



Υλικά

Ζύμη Τσουρεκιού
½ κιλό κιμά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ,
ψιλοκομμένα

2 κουταλιές σούπας ΑΡΙΣΤΟΝ
Αλάτι-Πιπέρι
1 Αυγό Ωμό

2 Αυγά βραστά ψιλοκομμένα

Λάδι ραφινέ ή σπορέλαιο
για το τηγάνισμα

Άνηθο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend