Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πιλάφι Λαχανικών

Σερβίρεται σε φόρμα και είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση και γεύση

Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το πλένουμε καλά. Αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπερί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος θα βάλετε μέσα τον αρακά, το καλαμπόκι και τα καρότα. Τοποθετούμε το πιλάφι σε φόρμα με τρύπα στη μέση, αφού πιέσουμε καλά για να πάρει το σχήμα της. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.



Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους
4 1/2 φλιτζάνια νερο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 φλιτζάνι αρακά
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 καρότα σε κύβους
4 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend