Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Xορτόπιττα με σπανάκι ,αγγινάρες και τυρί ροκφόρ ,του HARRIS ,ARISTON

Αγαπητές φίλες ,αυτή είναι μία πίττα που άρεσε πολύ στους καλεσμένους μου ,σε τράπεζι που έκανα τελευταία .Ειδικά σε όσους αγαπούν το roquefort ,αυτή η πίττα θα αγαπηθεί .

Για την γέμιση πρώτα βάζουμε σε κατσαρόλα το φρέσκο σπανάκι να μαραθεί ,χωρίς νερό .Κατόπιν βάζουμε 3 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 5% βούτυρο γάλακτος και σωτάρουμε το κρεμμύδάκι φρέσκο ,το ginger και τα πράσσα .Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι και τελευταία το ματσάκι μάραθο ,το ματσάκι μαιντανό και το ματσάκι άνιθο .

Μόλις πιεί τα υγρά του βάζουμε σε πυρέξ να κρυώσει και αφού κρυώσει βάζουμε τρυμμένη 600 gr τυρί φέτα και 300 gr roquefort societe και ανακατεύουμε καλά .Για τα φύλλα χρησιμοποίησα ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 250 GR .Αλείφουμε τον πάτο του ταψιού με ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στην συνέχεια αλείφουμε κάθε φύλλο ,βάζουμε την γέμιση στην μέση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα .Αλείφουμε καλά το τελευταίο φύλλο με ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ραντίζουμε με το χέρι μας λίγο νερό ,να είναι αφράτο τό φύλλο .Μόλις ροδίσεις το φύλλο μας ,σκεπάζουμε με αλουμινόφυλλο ,για να σταθεί το φύλλο τέλεια και να μην ξεφουσκώσει .Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο ,καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας ,όχι με αλουμινόφυλλο ,γιατί και πάλι θα κάτσει το φύλλο .

Πριν σερβίρετε μπορείτε να ζεστάνετε σε φούρνο 180 ο C .



Υλικά

1 πακέττο φύλλο κρούστας χοντρό ,Χρυσή Ζύμη κατά προτίμηση 

3 κουταλιές παραγεμισμένες  ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ με 5% βούτυρο για το σωτάρισμα των λαχανικών και μυρωδικών ( herbs )

1 πακέττο ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 250 GR ,για την επάλειψη των φύλλων 

2 κουτιά αγγινάρες κονσέρβα ( 400 γρ η κάθε μία )

1 ρίζα τζίνζερ μικρή 

1 κιλό σπανάκι 

1 ματσάκι μαιντανό 

1 ματσάκι άνιθο 

1 ματσάκι μάραθο 

3 πράσσα ψιλοκομμένα 

10 κρεμμυδάκια φρέσκα 

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο 

600 γρ φέτα 

300 γρ roquefort 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend