Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Περσικό Ρύζι

της Ελίνας Γεωργίου

Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι καλά πλυμένο 5’ και σουρώνουμε.
Βάζουμε μόνο στον πάτο της κατσαρόλας ένα λαδόχαρτο. Ζεσταίνουμε ½ φλυτζάνι βούτυρο με ¼ φλυτζάνι νερό και λίγο αλάτι και χύνουμε το μισό μίγμα πάνω στο λαδόχαρτο. Παίρνουμε 1 φλυτζάνι από το ρύζι που έχουμε στο σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με 200 γρ. γιαούρτι. Στρώνουμε στη βάση της κατσαρόλας το μίγμα ρύζι – γιαούρτι. Αδειάζουμε το υπόλοιπο ρύζι στην κατσαρόλα σαν βουναλάκι. Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και κάνουμε στην κορυφή του βουνού μια τρύπα μέχρι κάτω. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βουτυρόνερο γύρω γύρω το ρύζι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά 5’. Μετά κατεβάζουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή και αφήνουμε 25’. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και την ακουμπάμε στο μάρμαρο. Μετά 10’ ανοίγουμε την κατσαρόλα και αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.



Υλικά

6 άτομα

2 Φλυτζάνια μπασμάτι
5 φλυτζάνια νερό
1 maggi λαχανικών ή κοτόπουλο
λίγο αλάτι
½ φλυτζάνι ΑΡΙΣΤΟΝ
200 gr. γιαούρτι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend