Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πέννες με σέσκουλα,μπλέ τυρί και παρμεζάνα

                                                                                                                                                

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό  να κρατάνε και αφού τις σουρώσουμε και τις βάλουμε στην άκρη , κρατάμε 1 ποτήρι νερό από

το νερό που έβρασαν οι πέννες για την σάλτσα που θα ετοιμάσουμε . Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με 3 κ.σ. ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ τα καθαρισμένα και χοντροκομμένα σέσκουλα και προαιρετικά βάζουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες .

Περιμένουμε ώσπου να μαλακώσουν τα σέσκουλα -να εξατμιστούν τα νερά και προσθέτουμε 2 κ,σ ARISTON,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,το χοντροτριμμένο μπλέ τυρί και το νερό από το βράσιμο των πεννών που έχουμε κρατήσει .Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά .Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις βρασμένες πένννες ,σκορπίζουμε θυμάρι και παρμεζάνα και τοποθετούμε σε πυρέξ τις πέννες .Μπορούν να σερβιριστούν αμέσως ή να ζεσταθούν ξανά πριν τις σερβίρουμε .



Υλικά

για τέσσερα άτομα *

500 gr πέννες 

2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά 

800 gr καθαρό βάρος καθαρισμένα -χοντροκομμένα σέσκουλα 

170 gr ροκφόρ ή μπλέ τυρί 

100 gr παρμεζάνα 

1/2 κ.σούπας θυμάρι 

3 κ.σούπας ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 

2 κ.σούπας ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

πιπέρι 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend