Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Παιδικό Πάρτυ ,Μπατόν Σαλέ ,Μπριός και Πιροσκί από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο

Μπατόν Σαλέ : Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τη παρμεζανα μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε 1-1 τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν προσθέτουμε το νερό, μέσα στο όποιο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ. Σταματάμε το μίξερ, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το αλάτι και ζυμώνουμε. Κατόπιν την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζανα και ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20 λεπτά. Μπριός : Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταινουμε το γάλα. Το αδειαζουμε σε ενα μπολ και διαλύουμε μεσα σε αυτο την μαγιά. Προςθετουμε και το 1/3 απο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει προζύμι. Το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτα. Κατόπιν το βαζουμε στον κάδο του μιξερ μαζι και ολα τα υπόλοιπα υλικα και ζυμωνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει λείο ζυμάρι. Κόβουμε την ζυμη σε κομμάτια περίπου 80 γραμμαρίων το καθένα, τους δίνουμε σχήμα σαν μπαλάκια και τα βαζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία του φούρνου( περίπου 30 βαθμούς) μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο. Τα αλειφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Πιροσκί : Σε ενα μπολ βαζουμε το γάλα και το νερό και διαλύουμε μεσα σε αυτο την μαγιά. Κατόπιν προςθετουμε το ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο,την ζαχαρη, το αλάτι,το αβγό, ανακατεύουμε καλα και τέλος προςθετουμε το αλεύρι. Ζυμωνουμε μέχρι να γίνει ελαστική ζυμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν στρογγυλά δισκάκια. Βαζουμε στο κέντρο το λουκάνικο και κλείνουμε τις άκρες της ζυμης ετσι ώστε να εγκλωβισουμε το λουκάνικο προσέχοντας να πιέσουμε καλα τις άκρες για να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα. Σε ενα τηγάνι λιωνουμε το ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ μέχρι να ζεσταθει αρκετά. Τοποθετούμε λίγα πιροσκί κάθε φορα και τα τηγάνιζουμε και απο τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρωμα.


Υλικά

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ 500 γρ αλεύρι 20gr αλάτι 250gr ARISTON , ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2 αυγά 200gr παρμεζανα τριμμένη 50gr κέτσαπ 50ml νερό ΜΠΡΙΟΣ 1 κιλο αλεύρι σκληρό 30 γρ αλάτι 40 γρ ζαχαρη 40 γρ νωπή μαγιά 100 γρ ARISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 9 αβγα 150 γρ γάλα ΠΙΡΟΣΚΙ 1/2 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ ARISTON ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο 125 ml χλιαρό νερό 125 ml χλιαρό γάλα 1 αβγό 40 γρ. νωπή μαγιά 40 γρ ζαχαρη 20 γρ αλάτι Για την γέμιση Λουκάνικα Φρανκφούρτης Για το τηγάνισμα 500 γρ ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend