Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πατάτες φούρνου με κρεμμύδια και ντομάτα από την Chef Ρένια Σίμωση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόψτε τα κρεμμύδια όπως τα κόβετε στη σαλάτα και βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι μέχρι να ετοιμάσετε και τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια . Βάλτε τις σε ένα ταψί με το χυμό από το λεμόνι, αλατίστε τις και αλείψτε τις με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ. 
Κόψτε τις ντομάτες σε κομμάτια και απλώστε τις πάνω από τις πατάτες. Αλατίστε και ρίξτε ρίγανη.
Στο τέλος στραγγίστε το κρεμμύδι ρίξτε το από πάνω. 
Ψήστε για 1 – 1 ½ ώρα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να πιούν το ζουμί τους.
Μην ανακατέψτε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα υγρά της ντομάτας και του κρεμμυδιού θα μαλακώσουν και θα ψήσουν τις πατάτες. 


Υλικά

1 κιλό πατάτες 
½ κιλό ντομάτες
½ κιλό κρεμμύδια ξερά
3-4 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
1 λεμόνι
λίγο ξύδι
ρίγανη 
αλάτι 


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend