Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πατάτες με Sauce Μουστάρδας

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο mixer το καυτό νερό, τον κύβο λαχανικών και προσθέτουμε το ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και χτυπάμε καλά.
Πλένουμε τις πατάτες, κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε στο pyrex, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το pyrex με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με baby πατάτες -στρογγυλές ,που δεν θα καθαρίσουμε παρά θα πλύνουμε πολύ καλά και θα τρίψουμε επίσης πολύ καλά με  ειδικό βουρτσάκι για πατάτες . Θα κόψουμε την κάθε πατατούλα στα δύο και θα τις βάλουμε στο pyrex μας με  την φλούδα .Έτσι οι πατάτες κρατούν όλες τις βιταμίνες τους και εκτός από εύγευστες ,μας κάνουν καλό .Τα υπόλοιπα υλικά που χτυπάμε στο mixer ,παραμένουν τα ίδια .



Υλικά

1 κιλό πατάτες
4 κουταλιές ARISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 

2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές καυτό νερό
1 κύβο λαχανικών
5 κουταλιές λεμόνι
Αλάτι πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend