Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πατάτες με Πράσα

Της Ελίνας Γεωργίου

Βράζουμε 5’ τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει. Σωτάρουμε στο βούτυρο τα πράσα σε χαμηλή φωτιά 10’ να μαλακώσουν. Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε 2’ - 3’ να εξατμιστεί πάνω στη φωτιά. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε 1’ -2’. Ρίχνουμε σ΄ ένα μικρό Pyrex το μίγμα. Σκορπίζουμε ανάμεσα το ροκφόρ. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με το τυρί και περιχύνουμε .Ψήνουμε 30’ στους 200º C.



Υλικά

1 Kg. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 – 4 πράσα σε ροδέλες
80 γρ. ΑΡΙΣΤΟΝ
50 γρ. ροκφόρ ή blue cheese
1 φλυτζάνι reggato ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
¾ φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
½ φλυτζάνι μπύρα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend