Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Πατάτες φούρνου HASSELBACKEN

Μια φαντασμαγορική συνταγή από την Σουηδία για τις πιο τραγανές και νόστιμες πατάτες φούρνου που φάγατε ποτέ .
Εφευρέθηκε από το φημισμένο εστιατόριο ΗASSELBACKEN , στην Στοκχόλμη .
Ξεχωρίζουν ,προσφέροντας πολλαπλές επιφάνειες για να γίνει η πατάτα τραγανή και οπτικά εντυπωσιακή .



Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε μια λεπτή φέτα στην βάση της κάθε πατάτας ,ώστε να πατάει καλά στο ταψί. Περάστε ένα καλαμάκι για σουβλάκι μέσα από κάθε πατάτα ,παράλληλα στην επιφάνεια εργασίας και περίπου 1 cm από την βάση της πατάτας –αυτό θα εμποδίσει το μαχαίρι από το να κόψει την πατάτα στην βάση που πρέπει να μείνει ακέραιη .
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες από πάνω προς τα κάτω και μέχρι το καλαμάκι ,που προστατεύει την βάση τους .
Αφαιρέστε τα καλαμάκια .Μουλιάστε και ξεβγάλετε τις πατάτες πολλές φορές για να αφαιρέσετε το άμυλο ,προκειμένου να εμποδίσετε τις φέτες της κάθε πατάτας να κολλήσουν μεταξύ τους .
Αλατοπιπερώστε , βάλτε τις πατάτες σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 220 C για 2 λεπτά μόνο ,να στεγνώσουν .Βγάλτε τις από τον φούρνο,περιχύστε τις με αρκετή ποσότητα από το λιωμένο ΑΡΙΣΤΟΝ και ξαναβάλτε τις στο φούρνο, περιχύνοντάς τες αρκετές φορές ακόμα με το υπόλοιπο λιωμένο ΑRISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ κατά τη διάρκεια το ψησίματος, περίπου 1 ώρα , μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές .



Υλικά

12 μέτριες πατάτες φούρνου
8 κουταλιές ΑRISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ..κλασσικά
12 καλαμάκια για σουβλάκι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend