Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Παστίτσιο Georgette

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο γάλα στο πάτο, τοποθετούμε τον κιμά και ανάβουμε την φωτιά. Προσέχουμε μέχρι να πιεί όλο το ζουμάκι  ,βάζουμε 2 κουταλιές ARISTON  και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο  που έχουμε κόψει σε κυβους και σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και ριχνούμε τις τοματές, αφου τις έχουμε ξεφλουδίσει, ψιλοκόψει και αφαιρέσει τα σπόρια. Σε σιγανή φωτιά, προσέχουμε και ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στην πιο χαμηλή θερμοκρασία της κουζίνας.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente (να κράτανε). Τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ξεχωρίζουμε τα 3 αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα 3 ασπράδια και περιχύνουμε τα μακαρόνια. Κρατάμε τους κρόκους στην άκρη. Έχουμε γεμίσει ένα βαθύ πιάτο με reggato και γραβιέρα, τριμμένα.
Μπεσαμελ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές ARISTON , το καίμε να λιώσει και βάζουμε 8 κουταλιές αλευρί και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να μυρίσει χαλβάς  και να γίνει μία συμπαγής μάζα  .Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε  χλιαρό το γάλα, περίπου  1,5 λίτρο, σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια .Αφου πάρει όλο το γάλα το βάζουμε στην φωτιά να δέσει η μπεσαμέλ μας δηλαδή μέχρι να δούμε τρύπες στην κρέμα .. Το βγάζουμε από τη φωτιά ,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τους 3 κρόκους, 1 χούφτα τυρί και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί βάζουμε αλάτι.
Στρώσεις:
Σε pyrex αλοίφουμε τον πάτο με λιωμένο ARISTON τοποθετούμε τα μισά μακαρόνια  και το μισό τυρί. Στη συνέχεια τοποθετούμε όλον τον κιμά, το οποίο στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και το τυρι. Στο τέλος περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.

Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί ,περίπου για 8 άτομα .



Υλικά

750 gr κιμά

7 μέτριες τομάτες

Αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες  (προαιρετικά)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό

3 αυγά 

1 πακέττο μακαρόνια παστίτσιο

 

4 κουταλιές ARISTON

8 κουταλιές αλεύρι

1,5 λίτρο γάλα (φρέσκο)

1 πιάτο βαθύ τριμένη γραβιέρα ή reggato.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend