Pasta Al Pesto

Υλικά

Μερίδες 6

½ κιλό σπαγγέτι
2 μικρές σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/4  κούπας λάδι
2 κούπες ψιλοκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
1 κούπα τριμμένο τυρί Parmi­giano Reg­giano
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1,5 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 gr. κουκουνάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι για 8′ περίπου. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο και το κουκουνάρι σε 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Ρίξτε το τυρί και το βασιλικό κι ανακατέψτε τα, ώσπου να λιώσει το τυρί.

Προσθέστε την κρέμα και 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ανακατέψτε τα να ζεσταθούν, χωρίς όμως να βράσουν.

Αδειάστε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, αφού τα στραγγίσετε και ανακατέψτε τα να καλυφθούν από τη σάλτσα. Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα και πασπαλίστε τα με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top