Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Παντζάρια Risotto

Βράζουμε το παντζάρι και πολτοποιούμε μαζί με 4-5 κουταλιές από τον ζωμό που το έχουμε βράσει. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πουρέ από το παντζάρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη. Εντωμεταξύ έχουμε βράσει το νερό με τους κύβους κοτόπουλο. Όταν εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ζωμό. Όταν πιεί τον ζωμό ρίχνουμε άλλο μισό φλιτζάνι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να εξατμισθεί ο ζωμός. Αυτή η διαδικασία κρατάει 25-30 λεπτά. Στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό, δεν αφήνουμε να εξατμισθεί όλο. Σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό 8-10 λεπτά σκεπασμένο. Ανοίγουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως



Υλικά

1 πακέτο ρύζι
2 φλιτζάνια αρμπόριο
1 μεγάλο παντζάρι
80 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζάνι Μαυροδάφνη
Περίπου 5 ½ φλιτζάνια νερό
2 κύβους κοτοπουλο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend