Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Παϊδάκια με Sauce Κόκκινου Κρασιού και Bronze Κρεμμύδια

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι και ροδίζουμε την μία πλευρά για περίπου 4 λεπτά. Με μια πιρούνα αναποδογυρίζουμε και ροδίζουμε από την άλλη. Αφήνουμε ακόμα για 3 λεπτά αν θέλουμε σενιάν, 4 λεπτά για μέτρια και 5 λεπτά για καλοψημένα. Μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε ένα θερμασμένο πιάτο και τα κρατάμε στην άκρη.Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού στο τηγάνι και βράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και το πιπέρι και βράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μείνει περίπου το μισό. Βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με ενα κουταλάκι ΑΡΙΣΤΟΝ μέχρι να διαλυθεί. Περιχύνουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.Αλείφουμε ένα μικρότερο τηγάνι με μια κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και τις ανακατεύουμε με μία πιρούνα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 4 λεπτά. Μοιράζουμε τις ροδέλες μας στα παϊδάκια και σερβίρουμε αμέσως.




Υλικά

2 κουταλάκια ΑΡΙΣΤΟΝ
4 παϊδάκια χωρίς το κόκκαλο και το λίπος
(2 εκ. πάχος)
125 ml ζωμό βοδινού χωρίς πολύ αλάτι
180 ml κόκκινο κρασί κατά προτίμηση Zinfandel
1/4 κουταλιού σπασμένοι κόκκοι πιπεριού
1 κουταλάκι ΑΡΙΣΤΟΝ
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 6 χλστ πάχους



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend