Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ουγγαρέζικο Χοιρινό Ρολλό με Πατάτες

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Το αλοίφουμε με τη μουστάρδα. Κάνουμε τρυπούλες με το μαχαίρι και αφού κόψουμε το σκόρδο, το μπήγουμε μέσα.

Βάζουμε το μισό ΑΡΙΣΤΟΝ στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι νερό και το λεμόνι, όχι όμως πάνω στο κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας με το ζωμό του σε ένα pyrex.

Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ΑΡΙΣΤΟΝ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού τα ψιλοκόψουμε και το bacon. Tα αδειάζουμ στο pyrex. Προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε κύβους, αφού τις αλατοπιπερόσουμε πρώτα. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανάμεσα στις πατάτες βάζουμε τις τομάτες κόμμενες σε κομματάκια.

Ψήνουμε στους 190 βαθμού για περίπου 1 ώρα. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 210 και αφήνουμε 10 λεπτά για να ροδίσει. Βγάζουμε το κρέας, κόβουμε το δίχτυ και μετά κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις πατάτες.



Υλικά

Χοιρινό σπάλα στο δίχτυ ρολλό 1200-1500 γρ
80 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
100 γρ bacon
1 κουταλάκι πάπρικα
3 τομάτες
800 γρ παπατές
3 κουταλίες λεμόνι
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend