Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ορτύκια Φλαμπέ

Πλένετε την σταφίδα και την ραντίζετε με κονιάκ και με νερό. Αφήνετε να μείνει εκεί μερικές ώρες. Μαδάτε τα ορτύκια . Τα καψαλίζετε και τα πλένετε. Τα σωτάρετε με ΑΡΙΣΤΟΝ , ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μερικές κουταλιές νερό και τα αφήνετε να σιγοψηθούν επι 20 περίπου λεπτά . Ζεσταίνεται το κονιάκ ή το ουίσκι και το ρίχνετε στα ορτύκια . Βάζετε την φωτιά και όταν ή φλόγα σβήσει βγάζετε τα ορτύκια απο την σάλτσα τους και τα βάζετε σε πιατέλα επάνω σε φετάκια ψωμί τηγανισμένα με ΑΡΙΣΤΟΝ. Ζεσταίνετε την σταφίδα για να φουσκώσει και την ρίχνετε γύρω απο τα ορτύκια . Τα περιχύνετε με την σάλτσα τους . Σερβίρετε μαζί πατάτες τηγανητές και σαλάτα. [ Την σταφίδα εάν θέλετε μπορείτε να την παραλείψετε ]



Υλικά

½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
Κονιάκ με νερό
6 Ορτύκια
2 κουταλιές σούπας ΑΡΙΣΤΟΝ
Αλάτι . Πιπέρι.
1 Φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
ή ουίσκι

Φέτες ψωμιού
Πατάτες



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend