Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ντοματόσουπα

Βάλτε το ζωμό να βράσει σε μια κατσαρόλα.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέστε τις ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια και τον πελτέ κι αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά (σε μέτρια φωτιά). Πολτοποιήστε το μείγμα στο μπλέντερ και ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα.Αφαιρέστε την κόρα απ’ το ψωμί και κόψτε το σε κύβους. Ρίξτε το στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτοντας το ζωμό, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.Σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τη σούπα για 45 λεπτά, ανακατώνοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, για να διαλυθεί το ψωμί.Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή. Ρίξτε στα πιάτα επιπλέον βασιλικό και πιπέρι, αν θέλετε. ΣυμβουλήΑν θέλετε η σούπα σας να είναι πιο αραιή, πολτοποιήστε την πριν τη σερβίρετε, για να λιώσει τελείως το ψωμί.



Υλικά

7 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, κότας ή βοδινού
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κομματάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
1,2 κιλά ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές πελτές ντομάτας
400 γρ. χωριάτικο ψωμί (μπαγιάτικο)
½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend