Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ντοματοσαλάτα με ψωμί και ντρέσιγκ πέστο

Προθερμάνετε το γκριλ. Ραντίστε το ψωμί με λάδι και ψήστε το στο γκριλ για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το ντρέσιγκ. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε την πιπερίτσα για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει.Βγάλτε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά κι αφού κρυώσει λίγο, ρίξτε το πέστο και το ξίδι κι ανακατώστε καλά μ’ ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώστε. Ανακατώστε το ψημένο ψωμί με τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τη φέτα. Ρίξτε από πάνω το βασιλικό και περιχύστε την με το ντρέσιγκ.



Υλικά

1 γαλλική μπαγκέτα, κομμένη σε κομματάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους 2,5 εκ.
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένοφύλλα φρέσκου βασιλικού

Για το ντρέσιγκ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπερίτσα, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόκκινο πέστο
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι και μαυροπίπερο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend