Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ντοματόπιττα της Μυρσίνης Λαμπράκη

Παίρνετε ένα στρογγυλό ή ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ ή ταψάκι μέτριου μεγέθους και απλώνετε με πινέλο ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ στον πάτο . Στην συνέχεια απλώνετε τα δύο φύλα σφολιάτας στην βάση του και ίσα ίσα να περισσεύουν.

Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη βάση της σφολιάτας και την βάζετε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι και αμέσως θρυμματίζετε την ξινομυζήθρα και την ρίχνετε στην βάση. Από πάνω ταχτοποιείτε τις φέτες της ντομάτας και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.

Χτυπάτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, με το αβγό και την γραβιέρα μέχρι ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Περιχύνετε με αυτό τις ντομάτες, πασπαλίζετε με λίγη ακόμα γραβιέρα και ψήνετε ξανά την πίτα στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

 



Υλικά

·         4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

·         1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

·         ½  κιλό ξινομυζήθρα

·         300 γραμμ. κρέμα γάλακτος

·         1 αβγό

·         1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή ή φρέσκια

·         3 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη

ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ για επαλειψη του πάτου του πυρέξ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend